Sunday, August 1, 2010

Vadei


Vadei buatnya dari kacang Dhal. Memang sungguh sedap di makan bila masih panas2 lagi. Memang very the delicious. Setelah melihat resipi dari sebuah majallah teringin nak mencoba.. Bila dah siap... this comes out... feel great.. !!... :D














Ramuan cukup senang d perolehi dan sangat mudah untuk menyediakan nya.

Resipi:
250gm kacang Dhal
2 tangkai Cili Kering - di hiris halus
1 tangkai Daun Kari - d hiris halus
1/2 labu bawang merah - d cincang halus
1 camca teh Jintan Manis biji
1/2 camca teh garam
Minyak untuk mengoreng

Cara:
Rendam Kacang Dhal selama 4 jam sampai kembang.
Toskan sebentar dan kisar lah sampai halus
Satukan kesemua bahan dan gaul rata
Bulatkan kecil2 doh tadi dan leperkan lalu d goreng dgn api sederhana sehingga kekuningan.

No comments:

Post a Comment