kek buah berkeju memang kegemaran keluarga. Wajib ada d bulan Syawal....
Resipi:
340gm Buah2an Campur
2 sudu tepong gandum - di campur dgn buah2an.
140gm Butter
140gm Krim keju
140gm Gula kastor
4 biji telor
2 sudu teh esen Lemon (emulco)
160gm Tepong Gandum
1 sudu teh Baking Powder
Cara:
Panas kan over pada suhu 170 - 180.
Pukul butter bersama krim keju dan gula kastor sampai kembang & putih.
Masukkan telor satu persatu & pes Lemon
Kemudian masukan Tepong Gandum yang telah d ayak bersama Baking Powder. Gaul rata.
Akhir sekali masukan buah2an campuran yang bercampur dgn sedikit tepong. Gaul hingga sebati.
Bakar selama 30 - 40 minit atau sehingga kek masak....
No comments:
Post a Comment