Sunday, August 1, 2010

Sardin Paratha Puff

Getting to know that Paratha boleh d buat menjadi kulit Puff. At first being wondering...... tak terpikir lah pulak benda ni boleh dijadikan kulit puff.....

Sudah d coba membuatnya dengan berintikan kentang.








Now making it with Sardin....

Resipi:
1 paket Paratha * Kawan*
1 tin sardin
1 biji cili merah - d hiris nipis
1 biji bawang merah - di hiris nipis
Sedikit minyak untuk menumis
1 biji telor - untuk menggris

Cara:
Tumis kan bawang merah, cili merah sehingga naik bau.
Masukkan sardin~ masak lah sampai sedikit kering.

Paratha tadi d bahagi 3.
Ambil sedikit sardin dan letakkan d atas paratha tadi, lipat dan kelipkan di tepinya.
Sapu sedikit telor di atas permukaan puff tadi.
Bakar dengan suhu 170 selama 20 minit ~ sehingga kekuninggan.

No comments:

Post a Comment