Tuesday, August 3, 2010

Biskut Cheese


Setiap bulan Syawal...Biskut Cheese wajib ada.

Everbybody love it very much. Biasalah kan Cheese.. nama Cheese sesedap rasanya.....

Pada sesiapa yang ingin mencoba biskut ini di sini resipi telah di sediakan.....


Resipi:
160z Mentega
2 biji kuning telor
1/2 kotak/peket tepong jagong
2 kotak Cheese Chedder Kraft
Sedikit garam
Tepong gandum secukupnya

Cara:
Cheese Chedder d parut halus sampai habis.
Pukul mentega bersama telor hingga lembut, masukkan tepong jagong, garam & tepong gandum. Gaul sebati kemudian masukkan cheese tadi dan gaul sehingga menjadi doh yang lembut.
Canai mengikut reka bentuk acuan.
Bakar pada suhu 170 selama 15 - 20 minit sehingga masak.


3 comments:

  1. oh tok nampak yummy.sik masinkah?

    ReplyDelete
  2. cheese kraft warna biru kotaknya kh?

    ReplyDelete
  3. Mun nak buat use SALTED sik perlu engkah garam.
    Yes Cheese Kraft wana Biru...

    Terima kasih kerna singgah.. :)

    ReplyDelete