Bahan: 500 gm ayam [buangkan kulit dan potong kecil] 2 tangkai daun sup ] 2 tangkai daun bawang ] potong pendek 1 batang carrot [potong kecil] 1 biji kentang [potong kecil] minyak Bancuhkan 1 sudu kecil kicap cair 1 s/k tepung jagung 1/2 cawan air 1 s/k lada hitam 1 s/k minyak bijan garam secukup rasa... Bahan Tumis [hiriskan] 5 ulas bawang merah/kecil 2 ulas bawang putih 1 inci halia 2 biji cili merah |
Cara Memasak |
1. Ayam dibuangkan kulit, potong kecil dan bersihkan. 2. Panaskan minyak dan tumiskan bahan tumis sehingga layu. 3. Masukkan ayam dan kacau rata. Biarkan sehingga lembut. 4. Masukkan sayuran kecuali daun bawang & daun sup. 5. Bila dah layu masukkan bancuhan tepung jagung dan kacau rata. 6. Tutup api dan taburkan daun sup dan daun bawang |
Hopes to share the joy of my cooking journey in words and pictures with you...
Wednesday, March 21, 2012
Stew Ayam
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment