By: Ma Saly
Resepi asal : AlongRoz@HomeKreation
BAHAN2:
140g Biskut Cracker - kisar halus
140g Biskut Cracker - kisar halus
85g Tepung Gandum
210g Gula (Ma kurangkan ke 150g)
210g Gula (Ma kurangkan ke 150g)
3 biji Telur
700ml Santan @ Susu Cair (Ma guna 200ml Santan Kotak, 250ml Susu, 250ml Air)
700ml Santan @ Susu Cair (Ma guna 200ml Santan Kotak, 250ml Susu, 250ml Air)
1 sb Butter
1 sk Pandan Paste
1 sk Pandan Paste
Secubit Garam
Sedikit Bijan
CARA2:
1. Blend kesemua bahan kecuali bijan sehingga sebati.
2. Tuang ke dalam loyang yg di sapu minyak dan taburkan bijan.
3. Bakar 180C selama 1 jam sehingga keperangan.
4. Sejukkan sebelum di potong.
No comments:
Post a Comment