Hopes to share the joy of my cooking journey in words and pictures with you...
Wednesday, February 29, 2012
Mee Maidin
Bahan:
1 mangkok Bubuk/Udang Geragau fresh
1 mangok kelapa parut
1 sudu makan tepong gandum
2 sudu makan cili boh
sedikit garam & perasa
Cara:
1. Kukus bubuk/udang geragau & kelapa patur.
2. Kemudian d kisar halus, lalu didihkan di atas api yang perlahan.
3. Tumiskan cili boh sebentar kemudian masukkan kedalam adunan tadi dan didihkan lagi.
4. Masukkan tepong gandum untuk memekatkan kuahnya.
5. akhir sekalai tambah garam dan perasa.
Ulam:
Telor rebus
Daun salad
Tauge
Cili Hijau
Limau kasturi
jika suka boleh d makan bersama sedikit kicap cair....
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Maidin mana pula ni????Mamak Penang ka?
ReplyDeleteHahahahaaaa.........
ReplyDelete