Thursday, September 2, 2010

Biskut Cheese


Sebut biskut CHEESE..... memang fav. keluarga. Setiap tahun Hari lebaran wajib ada Biskut Ciss......

Resipi:
250 gm Butter
2o0 gm Tepong Jagong
400 gm Tepong Gandum
1 biji kuning telor
1 kotak Chedder Cheese (di parut halus)

Cara:
Pukul mentega bersama telor sampai sebati.
Masukkan tepong jagong, tepong gandum gaul sebentar.
Akhir sekali masukkan Cheese yg telah d parut tadi.
Gaul dan dapatkan doh yang lembut. Kalau adunan masih licak tambahkan tepong gandum.
Canai dan terap mengikut acuan yang d sukai.
Bakar pada suhu 160 - selama 20 - 25 minit ~ sehingga masak.


~ Selamat mencoba ~

2 comments:

  1. Hi boleh tanya, bentuk die ikut suke kt sendiri eh?

    ReplyDelete
  2. biskut ni mmg xyah letak gula ke?

    ReplyDelete