Resepi : Reen Khan Shariff
By:Ma Saly
By:Ma Saly
Bahan-bahan :
- 1 1/4 cawan tepung gandum
- 1/2 cawan tepung kastard
- 1/2 cawan tepung jagung
- 1/2 cawan marjerin / mentega
- 1/2 sudu kecil baking powder
- 1 biji telur
- 1 sudu kecil esen vanilla
- 1/2 cawan gula kastor (dikisar halus) - jika menggunakan gula aising, lebihkan sedikit sukatannya.
- sedikit strawberry paste
- pewarna merah jambu- optional
Cara-cara :
- Tepung gandum, tepung jagung, tepung kastard dan baking powder diayak bersama.
- Pukul gula, mentega dan telur hingga sebati. reen guna whisk sahaja Masukkan vanila, kacau rata.
- Masukkan tepung. kaup pelahan dengan spatula supaya menjadi doh.bahagikan 2 bahagian 1 bahagian di letak kan strawberry paste dan sedikit pewarna merah jambu dan 1 bahagian warna asal.
- Simpan di dalam bekas kedap udara sementara membentuknya.
- Untuk membentuk, ambil 2 warna dan tekan ke dalam acuan biskut semperit pecah 15.
- hiaskan dengan coklat chip.atau guna acuan bintang kecil picitkan sedikit atas biskut tadi sebagai hiasan.
- Bakar pada 170 C selama 15 -20 minit atau hingga masak.api bawah saja.
No comments:
Post a Comment