170 gm butter
50 gm castor sugar
1 biji telor grade C
290 gm tepong gandum
1 sudu teh esen vanila
acuan tart.
Filling:
250 gm cream cheese
50 gm castor sugar
1 biji telor gade B
1 sudu teh esen vanila
Blueberry filling.
Cara:
Gaul butter bersama gula sampai creamy.
Masukkan telor dan pukul lagi kemudian masukkan esen vanila gaul.
Masukkan tepong gandum gaul sampai menjadi doh lembut.
Bulatkan doh dan tekan kedalam acuan tart tadi.
Bakar sebentar pada suhu 180 C selama 10 - 15 minit.
Untuk membuat filling pukul cream cheese bersama gula sampai fluffy and creamy.
Masukkan telor gaul dan tambah dgn essen vanila.
Sendukkan aduan cream cheese kedalam doh tart yg d bakar tadi.Hiaskan d atas dgn blueberry filling susun d atas dulang pembakar dan bakar lah selama 20 minit atau filling tadi nampak sedikit kering.
No comments:
Post a Comment